We've come this far

Publicerat: 2011-07-31 | 09:27:35 i Hästar och sånt
Ibland slår det mig att jag och lilla Rosa har utvecklats väldigt mycket ganska så fort nu i sommar.  Vi har ju "lärt" oss att gå i form i skritt och trav, samlat ihop galoppen från fullt ös-medvetslös till något mer hanterbart, samtidigt förstärkt galoppfattningarna så att det numera är riktiga fattningar, lärt oss framdelsvändningar, skänkelvikningar och ibland en sluta här och där.


Det är en ganska imponerande lista tycker jag, med tanke på att jag halva sommaren inte kunnat rida ordentligt på grund av min skadade fot och Rosa är en gammal travare med många egna ideer om hur saker ska gå till. Jag blir lite stolt, och väldigt glad över att L har hjälpt till så mycket. För det är ju bara hon som kommit med råd här och var, ingen tränare har det blivit på grund av min fot. Ingen ide att rida dressyrlektioner om jag måste avbryta mitt i för att jag får ont. Enligt mig i alla fall. Men se så bra det har gått ändå.


Dött..

Publicerat: 2011-07-30 | 21:18:35 i Sommar
Det är sommar och jag har ingen lust att sitta framför datorn dygnet runt. Haha, alltså gör jag inte det!

Har nu börjat fixa en del inför flytten, typ packa smågrejer, leta möbler och annat skoj. Kontraktet är påskrivet nu, för lägenheten så i veckan eller något ska vi ner och hämta nycklar etc. Hurray!

Annars är det väldigt mycket häst den här sommaren. Men så får det vara. Har ingen riktig lust att blogga, gillar inte utseendet på bloggen längre, och har inget att skriva heller. Det blir uppdatering i höst istället när jag flyttar ifrån alla.

Ha det gött tills dess!

Mansion

Publicerat: 2011-07-21 | 09:59:38 i Lägenhet
I ovannämnda affär fick jag ett presentkort i studentpresent. Därför tog jag och mamma en tripp dit för ett tag sen och jag köpte det som syns på bilderna nedan.


 

Glas är något jag behöver, och de här var skitsnygga, i mina ögon. Glasprydnadssaken har jag sett i flera år och velat ha, men inte tyckt att jag haft pengar eller anledning. Men nu så!


2 nya kategorier!

Publicerat: 2011-07-21 | 09:44:59 i Allmänt
Idag är det dags att presentera två nya kategorier här. De behövs i och med att jag flyttar i augusti och inte riktigt passar in i de jag redan har, sån tur då att man kan skapa nya kategorier.

Lägenhet - jag är smått intresserad av inredning, nu får alla se hur jag fixar till det i min lägenhet och allt som rör den.
Jönköping - Inlägg som rör staden jag flyttar till. Kan nog finnas mycket intressant där. Här hamnar också allt skolrelaterat under min tid i Jönköping.

Harry Potter and the deathly hallows part 2

Publicerat: 2011-07-17 | 13:56:20 i
Ber om ursäkt ifall jag har stavfel i rubriken, jag ooorkar inte dubbelkolla...

Var i alla fall iväg med J&L igår för att se den sista filmen i serien som har funnits i drygt 10 år. Inga förväntningar, för att inte behöva bli besviken.

Om du gillar bra film: se den.
Om du är väldigt kräsen med hur lik filmen är boken: se den inte.

En helt okej film, men jag blev lite arg då och då för att regissören har gjort helt onödiga förändringar. Men ändå, en helt okej film. Min nya vision i livet är dock att bli rik och köpa rättigheterna till filmerna och göra om alla filmer, så att i alla fall jag blir nöjd. Eller något sånt, haha.

För det finns bara regn hos mig

Publicerat: 2011-07-15 | 18:07:03 i Sommar
Är det jag som inbillar mig att rubriken finns med i en sång eller gör den det? Spelar egentligen ingen roll, men blev lite nyfiken.

Regnet har öst ner heeela dagen, så att hästen lyckades dra av sig en sko igår igen har inte gjort mig sådär jättemycket. Har spenderat dagen framför datorn, eller med en bok. Har en del film hemma och just nu kollar jag på säsong 2 av Gilmore Girls. En ganska mysig serie, även om det kanske inte händer så mycket så funkar den att kolla på när jag inte har något bättre för mig.

En ganska söt liten Queen, som helt enkelt ägde på att posera. Den här posen höll hon i alla de minuter jag försökte mig på att fota henne!


Harry Potter - the end

Publicerat: 2011-07-14 | 17:34:22 i
På lördag ska också jag se på sista harry potter filmen. Då kanske hysterin har lagt sig lite, så att det inte bara är galna fans i publiken...

skämt åsido, så var det bara då det fanns biljetter kvar i stan. Och det passade bättre med mitt liv. Nu blir det en bra födelsedagspresent till L, det här kan sluta hur som helst med tanke på vad vi hade för oss förra gången vi såg en film på bio. Naturligtsvis var det den förra HP-filmen. Haha. Kan bli intressant. Också en bra anledning att vänta några dagar innan man ser den.


Antagen

Publicerat: 2011-07-14 | 16:25:08 i Personligt
Idag fick man intagningsbesked från alla roliga universitet och högskolor man sökt. Jag har faktiskt varit velande mellan 1:a och 2:a valet hela tiden, men nu blev det val nr 1, Jönköping. Så i augusti kommer jag att packa ihop mina saker och flytta några mil neråt i landet. Tror nog det kommer att bli hur kul  som helst, men lite nervös blir jag allt.

Liite gladare än så här, är jag nog, haha!


Aj!

Publicerat: 2011-07-09 | 15:05:20 i Hästar och sånt
Idag när vi kom upp och skulle hämta hästarna i sommarhagen, där de släppts kanske en halvtimme tidigare var min lilla Rosa trebent istället för fyrbent.

Alla möjliga, tänkbara skador flög genom huvudet på mig, men som tur var så var det inte så allvarligt. Hon hade helt enkelt lyckats flytta skon i sidled, med sidkappan halvt in i hoven. Jag förstår att hon haltade och inte ville stö på benet, för man vet ju vad ont det gör att få något igenom en nagel, och det här var ungefär detsamma. Tur att L's pappa har hovslagargrejer och kan sånt där, för då kunde han få bort skon och fixa till hoven lite.

Positivt nog så gick hon nästan normalt när vi väl kom hem till stallet, gångavstånd från sommarbetet är en fördel i såna här situtationer faktiskt.

Så det blir nog bra, bara hon får några dagar på sig.

Shopping!

Publicerat: 2011-07-08 | 17:46:39 i Allmänt
Nej, inga bilder. För det här är ingen modeblogg eller så. Men jag kan ju berätta om min dag ändå.

Ikea.
Bergvik.

Mamma och jag shoppade en del grejer tills jag flyttar hemifrån, mycket roligt. Hela övervåningen hemma är full med grejer som jag ska ha i min lägenhet nu. Det blir en del, kan man säga.

Sen köpte jag den där efterlängtade kjolen, ett par byxor som det var 70% på (årets fynd!) och lite annat. Lite roligt det också, även om det just nu är mest roligt att köpa inredningssaker.

Longering

Publicerat: 2011-07-05 | 17:40:00 i Hästar och sånt
Innan jag följde med L och hennes Maskinson till Trossnäs, så testade vi på att longera Rosa.

Stolt, det var vad jag blev. Vi vet väl inte direkt om hon gjort det förut, men den lilla hästen förstod direkt. Hon både skrittade, travade och galopperade. I varierande kvalite, men ändå. Duktig liten häst, nu ska bara jag lära mig att longera också så att det är jag som gör det större delen av passet och inte L. Haha. Det är ju lite småjobbigt med alla linor överallt!

Bilder finns att vänta, ska bara komma ihåg att be att få dem från L, lånade hennes kamera.

L och hennes Mask var förövrigt jätteduktiga på Trossnäs, kul att se! Nu ska bara min fot bli helt bra, så att jag slipper tänka på den när jag går omkring där. Inte helt lätt, inte. Men det tar sig, hihi.

Bal + student

Publicerat: 2011-07-01 | 17:30:56 i TIME


Ett litet gäng bilder från min bal+ student. Orkar inte fixa/har inget photoshop + att det känns som om det var ett tag sen och då är det inge skoj med 100 bilder. I alla fall så är det mamma som är fotograf till alla bilder.

RSS 2.0